Din 2004 pana azi, Facebook a cunoscut o evolutie notabila, atat ca design, cat si in ceea ce priveste functiile si caracteristicile diverselor elemente ale sale. Vom trece in revista cele mai importante modificari, ilustrate cu cateva fotografii, pentru care multumim www.forbes.com.

Facebook 2004
In 2004, cand s-a lansat, Facebook sau “Thefacebook” cum se numea atunci, era disponibil doar studentilor universitatii Harvard, asa cum se poate vedea si in aceasta captura de ecran din primele zile ale retelei.

Facebook 2005
Desi multe din optiunile si elementele de azi nu existau, reteaua devenea tot mai populara.

Facebook 2006
Anul 2006 a adus un redesign major, astfel ca a aparut sectiunea de News feed.
In 2009 a aparut o alta schimbare, ce a ramas pana azi, sub o forma usor modificata. Pagina “Home Page” a fost populata cu “Real-Time Stream”, iar utilizatorilor li s-a pus, pentru prima data, intrebarea “La ce te gandesti”, indemnandu-i sa completeze status-ul.

Facebook 2009
Anul 2010 a adus urmatoarea schimbare a paginii de profil.
Facebook evolutie 2010
Tot acum a aparut si posibilitatea de a face pe Facebook, pe langa pagina personala, si o pagina dedicata unei vedete sau unei afaceri. In momentul de fata, aceste pagini sunt tot mai multe si utilizare, in special, in scop publicitar.

Facebook 2010
2011 a fost anul ce a adus multe schimbari: termenul de “Wall” a fost folosit prima data pentru celebra retea de socializare, a aparut Timeline-ul si a fost introdus apelul video.
Facebook Timeline 2011Facebook videocall 2011
In 2012, ca urmare a cresterii popularitatii Facebook pe smartphone, a fost lansat centrul App, care la inceput avea in special jocuri.
Facebook App 2012
Din 2012 modificarile au constat mai mult in elemente mici de design si in optiuni suplimentare.