Momentul Zero

Punctul de plecare pentru orice actiune in acest domeniu este crearea unei baze de date cu adresele de mail ale persoanelor care doresc sa primeasca informatii noi din partea ta. Despre acest lucru am mai scris aici, asa ca nu voi insista acum. Important este ca adresele de mail sa fie folosite corespunzator, iar emailul sa ajunga acolo unde trebuie.

Emailul ii face pe vizitatori sa revina

Rolul unui newsletter este, in principal, acela de a-I determina pe oameni sa revina pe site-ul sau blogul nostru, pentru a afla ce noutati au mai aparut. In general, cei care se aboneaza la newsletter o fac din dorinta de a nu uita de site-ul nostru si de a reveni la el. Astfel, mailul functioneaza ca un reminder, la care oamenii reactioneaza prin revenirea pe site-ul de origine.

Aici trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. In primul rand, newsletter-ul nu trebuie sa contina tot articolul sau toate informatiile transmise. Acesta trebuie doar sa informeze si sa starneasca curiozitatea si interesul, pentru ca destinatarul sa dea click si sa intre pe site.

Emailul contribuie la crearea unei imagini sau brand

Trimiterea unui mail pe saptamana aduce atat traficul mult dorit, cat si o contributie importanta la crearea unui „nume”. Oamenii se vor acomoda treptat cu noi, cei ce trimitem mailul saptamanal, ne vor retine site-ul, dar si numele cu care ne semnam. Daca o informatie transmisa de noi se dovedeste a fi utila peste ceva timp, in loc sa caute prin sutele de mailuri din inbox, vor alege sa ne tasteze numele in Google, alaturi de cele cateva date relevante.

O alta posibilitate se leaga si de titlul articolului sau produsului respectiv. De exemplu, daca o persoana isi aminteste ca am scris acum ceva timp despre „Top cele mai accesate site-uri de catre romani”, vor tasta exact acest titlu in motorul de cautare. De ce? Pentru ca atunci li s-a parut foarte bine scris si, mai ales, pentru ca titlul este foarte usor de tinut minte si relevant. Si astfel se creeaza trafic organic pe site, si aduce foarte multe beneficii SEO.

Implicare

Asa cum este de asteptat, cei ce s-au abonat la newsletter-ul meu sunt direct interesati de ceea ce am eu de transmis si oferit. Ei se vor implica activ pe site si, in functie de specificul acestuia, vor intreprinde o serie de actiuni: fie vor cumpara, fie vor intreba, fie vor comenta si, cu siguranta, vor distribui pe diverse cai informatiile gasite acolo. Si asta este un lucru foarte bun. Cu cat activitatea, engagementul pe site este mai mare din partea vizitatorilor, cu atat creste si pozitia site-ului. Cu cat oamenii petrec mai mult timp pe site, navigheaza si se implica, cu atat valoarea site-ului creste in pozitionarea motoarelor de cautare.

Un sfat foarte bun, insa foarte greu de urmat, este ca cel ce trimite mailul sa raspunda la eventualele raspunsuri primite, fie ele pe mail, site, blog sau retele de socializare. Oamenii se vor simti importanti si vor aprecia cu atat mai mult prestatia ta.

Emailul poate creste si numarul de backlinks

Cel ce primeste mailul tau poate avea, la randul sau, un site sau un blog pe care scrie sau publica diverse lucruri. Daca ceea ce i-ai trimis tu este foarte bine scris si il intereasa, este posibil sa il mentioneze si la el pe blog, cea ce nu poate decat sa te bucure si sa te ajute.

Emailul duce la cresterea popularitatii pe retelele de socializare

Asa cum spuneam, cei care intra pe site prin intermediul mailului primit vor distribui pe retelele de socializare informatiile de acolo. Astfel continutul tau va fi cunoscut de tot mai multi oameni, care poate se vor abona si ei la newsletter sau, cel putin, vor distribui la randul lor si altora. Acest lant ce se creaza este extrem de util pentru SEO, pentru trafic si, implicit, pentru afacerea ta.

Concluzii

Concluzia simpla si clara este aceea ca, indiferent ce metoda de atragere a traficului catre site-ul tau utilizezi, rezultatul se va vedea treptat si in cresterea traficului organic. Emailul este una dintre cele mai usor de utilizat si putin costisitoare metode, cu rezultate foarte bune in acest sens.

Daca v-a placut acest articol, este posibil sa va intereseze si
Email Marketing pentru companiile mici
Cum sa pornesti o campanie de email marketing 5 pasi simpli