24/04/2015 Corina Bulubasa

Ce imagini sa publicam pe blog sau in Social Media?

Image blog

Prezenta in online poate fi - si este - influentata si de calitatea imaginilor prezente pe site-ul tau si in Social Media. Calitatea pozelor si imaginilor utilizate este astfel un element ce trebuie luat in seama si la care trebuie sa se lucreze in permanenta.

Imaginile atrag atentia vizitatorilor tai si duc la distribuirea acestora si a continutului pe diversele canale.

Originalitate

Imaginile, asa cum se intampla si in cazul textelor, trebuie sa fie originale. Ati observat ca in online apar mereu fotografii noi, sau fotografii ori imagini mai vechi, insa modificate si usor „colorate”? Acestea sunt atractive pentru oameni, caci suntem interesati de tot ce este nou si mai „stralucitor”.

Studiile au aratat ca aproximativ 20% din continut este distribuit de 80% dintre cei ce intra in contact cu el, altfel spus, doar o cincime din imagini ajung sa fie distribuite la scara larga, celelalte fiind neatractive si neinteresante pentru vizitatori. Pentru ca pozele noastre sa fie intre aceste 20 de procente trebuie sa urmam cateva idei simple, care sa le faca originale.

Imagini „How to” sau cum se poate face

In aproape orice domeniu exista diverse procedee sau diverse tehnici ce sunt folosite pentru crea sau a dezvolta un element sau un lucru complementar produselor de baza. De exemplu, in domeniul modei exista multe posibilitati pentru a face si a dezvolta elemente noi: cum sa faci blugi cu aplicatii sau taieturi, cum sa iti aranjezi esarfa in 24 de moduri, cum sa impletesti parul, etc.

Pentru a realiza aceste tipuri de imagini trebuie sa fotografiezi procesul (sau sa faci screenshot, scheme ori desene), sa le explici printr-un text scurt si sa le postezi. Cel mai bine este sa realizezi un articol pentru blog si sa le integrezi esalonat. Domenii foarte potrivite pentru acest tip de rezentari sunt: design vestimentar, design interior sau exterior, fashion, sanatate, industria alimentara, stiinte tehnice, IT&C, etc.

Citate

Da, nu mai este un secret: imaginile ce contin un citat sunt la mare cautare si sunt distribuite pe retelele de socializare. Fie ca sunt celebre sau nu, ca apartin unor personalita?i, ca sunt preluate din carti ori din filme, acestea trebuie sa fie inspirationale, sa transmita un mesaj care sa ajunga la oameni si sa ii determine sa il impartaseasca si cunoscutilor.

Ponturi sau sfaturi

Oamenii cauta mereu rezolvarea la problemele curente. Fie ca le constientizeaza sau nu, aceste probleme sunt comune, iar rezolvarea lor poate veni din locuri mai putin obisnuite, cum ar fi o imagine de pe o retea de socializare sau un articol de pe internet. Alegeti imagini inspirate, nu neaparat legate direct de subiect, insa cu un text suprapus care sa raspunda scurt si la obiect unei probleme clare.

Checklists sau liste de verificare

In lumea noastra agitata oamenii se leaga de orice ajutor pe care il pot primi. Daca acest ajutor este simplu de utilizat si de pus in practica, atunci cu totii vor profita de el. trebuie, asadar, sa creati liste de verificare care sa adune si sa contina elemente pe care nu le gasim in mod curent. Poate fi vorba de un plan alimentar, de un plan in 6 pasi sau de orice alta lista ce isi poate dovedi utilitatea.

Fii consecvent

Indiferent de continutul pe care alegi sa il prezinti sau de imaginile alese, trebuie sa te mentii in aceeasi linie si sa publici in mod constant. Oamenii apreciaza acest lucru si te vor cauta apoi si doar pentru a vedea ce ai mai publicat si sa distribuie. Deci fii consecvent!