Asa cum am spus deja, blogul de companie este un instrument extrem de valoros, atat pentru cititori si posibili clienti, cat si pentru companie. Prin intermediul sau este promovata imaginea de specialisti in domeniu si de profesionisti.
Continutul articolelor publicate pe blog este uneori deficitar, pentru ca nu se cunoaste inca foarte bine ce anume trebuie scris, modalitatea de elaborare si mai ales tematicile alese.
Am selectat cateva subiecte ce pot si este indicat sa se abordeze in articolele ce sunt publicate pe blogul unei companii.
Solutia unei probleme
Toti clientii, indiferent de natura business-ului, se confrunta uneori cu probleme sau cu lucruri legate de produsul sau serviciul pe care il oferiti. Folositi blogul companiei tocmai pentru a raspunde la aceste probleme sau intrebari. Porniti de la cele mai frecvente intrebari ce va sunt adresate de catre clienti, avand astfel si siguranta ca cele scrise sunt de interes si vor fi citite.
Continut educational, informational
Oferiti continut infirmational bogat. Aceasta regula este general valabila. Oamenii care intra pe blog sunt deja familiarizati cu subiectul, si de cele mai multe ori vor sa afle mai multe detalii, sa intre in profunzime. Evitati sa faceti din aceste articole un material promotional, ci oferiti valoare pentru cititor.
Trenduri in industrie
Fie ca este vorba de un serviciu sau de un produs, domeniul sau industria in care va desfasurati activitatea este in permanenta schimbare. Folositi informatiile din interior si publicati articole in care sa vorbiti despre domeniul vostru de interes, despre industria respectiva, despre ultimele date statistice sau noile investitii. Cu cat mai multe date exacte si informatii practice, cu atat mai bine.
Scurte povestiri despre succes
Oamenii sunt dornici sa cunoasca povesti reale de succes, pentru ca acestea ii inspira si le ofera incredere. Puteti sa profitati de aceasta dorinta a lor si sa prezentati, sporadic, scurte povestiri despre un client important si despre succesul acestuia pornind de la utilizarea serviciului sau produsului vostru. Trebuie sa aveti insa grija sa nu transformati povestea in reclama gratuita pentru voi, caci nu acesta este scopul si nu va va face bine.
Infografice si scheme
Articolele si prezentarile vizuale atrag si suscita un interes mult mai mare decat cele care nu au acest atribut. Oamenii doresc sa afle repede despre ce este vorba, sa vada si nu neaparat sa citeasca. In plus, este mult mai probabil ca un cititor sa distribuie o imagine decat un text simplu. Transformarea unor cifre in infografic le face mult mai usor de citit, de comparat si de inteles. De aceea exista companii care au inceput deja sa angajeze graficieni care sa realizeze astfel de scheme si grafice complexe.
Continut explicat
Oamenii pot intra pe blog pentru a gasii informatii despre cum se face un anumit lucru, despre ce presupune un procedeu sau un proces. De aceea, pe blog, trebuie adaugate informatii care sa ii ajute sa se descurce singuri in utilizarea produselor achizitionate de la voi. Acele prezentari si video tip „How to” (Cum sa…) sunt extrem de bine venite si le confera oamenilor siguranta ca se pot descurca si singuri si ca pot face o operatiune mai complicata in siguranta. Starea de independenta pe care o capata astfel este nepretuita pentru ei, iar pentru tine poate insemna o noua vanzare sau un nou client.
Despre noi – pagina?
Pagina Despre noi a inceput sa fie tot mai putin folosita, iar aceste informatii sunt prezentate pe scurt undeva in partea de jos a paginii. Puteti folosi acest lucru si adauga informatii despre autorul articolului chiar in articol, sub forma unei fotografii, a unei scurte descrieri a acestuia. Asumarea responsabilitatii asupra unui articol este un semn ca cel ce a scris este pe deplin incredintat ca informatiile sunt juste si oportune, dar si ca stie despre ce vorbeste. In plus, adaugarea unei imagini a unui om, a unei persoane in carne si oase transmite si un mesaj catre cititorul-client, care identifica acum mult mai usor serviciul cu o figura. Oamenii simt inca nevoia sa comunice cu un alt om si nu cu un ecran rece. De aceea fotografia umanizeaza site-ul, continutul, iar clientul va stii cine il va servi atunci cand va apela la serviciul respectiv.