Ca urmare a restrictiilor impuse de Google de-a lungul timpului, continutul unui site, calitatea si gradul de actualizare a acestuia au devenit foarte importante. Tot mai multe companii au inteles acest lucru si cauta, tot mai mult, sa se evidentieze pe acest segment, prin crearea de bloguri, postarea frecventa a unor informatii de calitate, atat ca valoare cat si ca interes si actualitate pentru cititori/clienti/useri sau vizitatori.
Va prezentam mai jos 5 sfatui pentru a crea continut sau posture peblog ori pe site care sa atraga vizitatori si sa le mentina interesul:
1. Da o directie. Pentru a obtine rezultatul scontat prin crearea de continut de calitate pe site-ul sau blogul tau, este foarte important sa urmezi o singura directie, iar acesta trebuie data de o singura persoana. Astfel, pentru o campanie este indicat sa se stabileasca o singura persoana responsabila, cu o viziune si gandire unitara.
2. Informeaza-te. Este bine ca, inainte de a scrie despre un anumit topic, sa iti faci temele, sa afli ce si cum s-a scris pe acea tema pe alte site-uri sau bloguri si ce reactii au fost din partea altor specialisti sau a cititorilor. Nu este mereu posibil sa aduci ceva cu totul nou in domeniu, de aceea este foarte important si cum spui, prin raportarea la ceilalti.
3. Nu exagera. Chiar daca vizitatorii blogului tau sunt numerosi si vin frecvent la tine pe site, asta nu insemna ca trebuie sa publici continut nou in fiecare zi. Este chiar indicat sa nu o faci. O parte din noile postari nu vor fi distribuite sau, chiar mai rau – vizualizate, decat de un numar mic de utilizatori, care intra zilnic pe pagina respectiva.
4. Spune o poveste. Este foarte important ca, atunci cand vrei sa creezi continut pentru site-ul sau blogul tau, sa te gandesti la cei ce vor citi randurile tale. Implica-i emotional, fa-i sa fie parte din povestea ta, prin apelarea la o anumita traire sau un sentiment cald. Stabilirea unui dialog cu fiecare client in parte este esentiala in contextul web actual, unde continutul de calitate este tot mai present.
5. Gandeste la scara mai mare. Atunci cand vrei sa scrii un post nou pe blog sau pe site, trebuie sa ai in vedere posibilitatea de a utiliza respectivul continut si in alte medii, alte posturi sau sa fie continuarea a ceva mai vechi, o actualizare a informatiilor oferite in trecut si la care ai promis o revenire cu date la zi. Utilizarea textelor si continuturilor de pe blog trebuie sa se poata realiza cu o destul de mare usurinta si in alte context, fie ele online sau offline.
Acestea sunt doar 5 ponturi pentru a atrage si mentine vizitatorii. Desi unele pot parea cunoscute, din experienta am observant ca lucrurile simple nu sunt niciodata atat de simple cum par.