Obiceiurilene ajuta sa ne organizam si sa respectam un anumit tipar, fara de care nu am reusi sa obtinem aceleasi rezultate. Fie ca vorbim de obiceiurile ce tin de rutina de dimineata, fie ca avem ca obicei sa ne plimbam seara o jumatate de ora inainte de masa, toate sunt create in timp si isi dovedesc utilitatea si efectul benefic asupra starii noastre de sanatate si de spirit.
Obiceiurile pot deveni aliatele noastre si in ceea ce priveste activitatea zilnica de la munca, inclusiv in ceea ce priveste marketingul in online si promovarea site-ului, blogului, produsului, serviciului sau afacerii noastre.
1. Scrie un articol
Da, poate parea complicat si pentru multi a scrie un articol presupune un consum foarte mare de timp si de energie, de care insa nu dispunem de fiecare data. In realitate, cu putin exercitiu si cu un plan meticulos gandit, a scrie un articol nu presupune mai mult de o ora. Trebuie sa avem ideea conturata in minte cu ceva timp inainte. Iar pentru asta trebuie sa fim atenti la tot ceea ce se intampla in domeniul nostru de expertiza, sa analizam evenimentele, sa stim ce se cauta si ce nu se stie, pentru a spune noi.
Asa cum am spus de fiecare data, a scrie un articol nu se rezuma la a comunica informatii deja cunoscute si vehiculate, adunate intr-un text de 500 de cuvinte. Un articol, un continut pentru blog trebuie sa fie de calitate, sa aiba macar 7-800 de cuvinte si sa contina elemente de noutate, fie in ceea ce priveste informatia in sine, fie in ceea ce priveste forma, abordarea, termenii si interpretarea.
De aceea, pentru a scrie un articol de calitate nu iti va ajunge niciodata o ora. Dar daca scrii in fiecare zi timp de o ora la un articol, vei obtine cu usurinta cel putin 2 articole pe saptamana, insa texte ample, bine documentate si de interes.
Poate va intereseaza si
Cum sa creezi un continut de calitate – 7 pasi ai editarii unui text
2. Improspateaza un articol vechi
Poate va intrebati de ce sa revenim la articole vechi si sa le modificam… raspunsul este simplu: Google tine cont de cat de actualizat este site-ul, de cat de vechi este articolul sau continutul pe care il afiseaza. Chiar daca textele si informatiile au un caracter ce nu se „demodeaza”, ele trebuie totusi usor improspatate si reformulate, pentru a fi completate cu ultimele modificari. Pentru a updata un articol mai vechi poti sa urmezi urmatorii pasi: reformulare introducere si concluzii, introducerea unui link catre un site mai nou, fresh, catre un continut de actualitate, inlocuirea unui paragraf cu altul nou, reformularea unor fraze. Cam atat. Dupa aceea articolul poate fi promovat pe retelele de socializare si in alte portaluri specifice.
Actualizand in fiecare zi un articol dai un aer de prospetime site-ului si, totodata, ai si mai multe posibilitati de a atrage noi vizitatori, noi linkuri catre acesta. Si nu iti trebuie mai mult de 15 minute pe zi.
3. Posteaza un link catre un articol pe toate retelele de socializare.
Optimizarea pentru motoarele de cautare depinde din ce in ce mai mult si de interactiunea de care se bucura site-ul respectiv pe retelele de socializare. In plus, cu cat atragi mai mult trafic pe site de pe retelele de socializare, cu atat si motoarele de cautare vor aprecia site-ul mai bine.
Durata: 5-10 minute
4. Intra pe forumuri
De fapt nu este suficient sa intri pe forumuri, ci trebuie sa fi activ in cadrul acestora. Nu trebuie sa petreci mai mult de 10-15 minute pe aceste platforme, insa timpul petrecut acolo trebuie sa fie cat mai bine utilizat. Nu se face spam, nu se comenteaza doar de dragul de a scrie si a lasa link catre site-ul tau, ci trebuie sa participi activ la discutii, acolo unde poti sa raspunzi la intrebari sau sa aduci copletari sau exemple din experienta proprie. Acestea vor aduce si pe site trafic, iar acesta va fi cat se poate de ok.
10-15 minute pe zi sunt suficiente!
5. Raspunde la postarile ce iti sunt adresate pe retelele de socializare. Si nu numai
Atunci cand postezi pe aceste retele oamenii vor incepe sa comenteze si eventual sa te intrebe diverse lucruri. Trebuie sa le raspunzi, politicos, concis si prietenos. Fara sa ii ataci, sa ii certi sau sa stergi comentariile neprietenoase. Dincolo de aceste aspecte, obligatorii, trebuie sa fi activ si in ceea ce priveste alte postari, ale altor pagini sau site-uri. Nu inseamna ca trebuie sa critici concurenta. Trebuie sa interactionezi cu acele pagini si site-uri care se afla in acelasi domeniu cu tine, care eventual te inspira sau iti pot fi clienti, fara a fi invazivi sau prea evidenti. Daca dai share, retweed sau + pe Google ei te vor remarca si, incet, veti putea intra in dialog, va vor cauta si ei si va veti imprieteni. Si astfel iti poti crea o reputatie buna, fara a inteprinde gesturi majore. Poti petrece astfel in jur de 15 minute pe zi. Sunt suficiente.
Daca vei reusi sa iti faci aceste obiceiuri, daca vei exersa in fiecare zi si vei persevera, aceste actiuni vor deveni tot mai usor de facut, vor consuma si mai putin timp. Te vei perfectiona, vei scrie mai repede, mai bine, vei avea idei mai multe si vei cunoaste oameni minunati.
Desi la inceput ti se va parea probabil o munca obositoare si solicitanta, fara a avea rezultate imediate, cu timpul vei obtine ceea ce iti doresti: trafic de calitate, recunoastere, reputatie buna, un site solid si cu un continut de calitate.