Future of Media 2014 - noutatile si trendurile din domeniu pentru 2015

12/12/2014

News Diverse News DiverseFuture of Media 2014 a trecut. Asa cum am anuntat, am participat la acest eveniment dedicat mediului online, ultimul eveniment de gen programat pentru anul 2014.

In cadrul acestei conferinte s-au discutat teme de actualitate din domeniu, aducand in prim plan tendintele anului 2015 in media, advertising, digital marketing, online publishing, mobile, tehnologie.

Nu vom relua ceea ce am povestit deja aici si aici, ci vom trece in revista cateva din elementele ce ne-au atras atentia si care ar fi de interes pentru noi toti, cei ce activam in domeniu.

1. Cei doi reprezentanti de la Spoon Media, Claudia Chirilescu si Cristian Ursea, au venit cu o propunere noua de social media advertising, si anume prin intermediul retelei WhatsApp. Sistemul nu este foarte dificil, fiind necesara o selectie foarte buna a produsului promovat prin acest sistem si a metodelor de interactiune. S-a oferit si un studiu de caz, ce a functionat foarte bine, si anume pentru campania Fan Branza. Ideea este usor de folosit din punct de vedere economic, deoarece nu presupune investitii in materiale sau personal numeros. Conteaza ideea, produsul si deschiderea clientului.

2. Petrisor Obae, reprezentantul publicatiei online Pagina de media, a deschis discutiile despre TV, despre cat de eficiente sau necesare sunt reclamele de la TV intr-o lume ce se orienteaza tot mai mult spre online. Concluzia? Este o sursa inca foarte buna de creare a imaginii la un pret relativ bun.

3. Bitdefender, unul dintre sustinatorii acestui eveniment, a ridicat, inca o data, prin Bogdan „Bob” Botezatu, problema amenintarilor de pe internet. Viitorul nu este tocmai roz pentru noi toti, cei care intram pe internet de oriunde. Concluzia: aveti grija la ce retele Wi-Fi va conectati si ce aplicatii va instalati pe telefon. Daca dezvoltatorul acestora este de incredere, nu inseamna ca este ferit de atacul unor virusi, fara sa stie sau fara sa vrea.

4. Mihai Gongu, GMP Advertising, a ales sa prezinte „lucruri (ne)interesante”, tendinte pentru 2015 in online. In articolul viitor vom prezenta una dintre aceste idei. Ce trebuie sa facem pentru a tine pasul cu vremurile si cu noile aparitii in domeniu. Una dintre idei: este simplu sa fi… Vlogger.

5. Tudor Galos, Microsoft, a tinut un adevarat curs de marketing: cum se face marketing in anul 2015, sfaturi date de cineva care le aplica zilnic si care stie despre ce vorbeste. Clientul nu trebuie sa faca nimic, el trebuie sa primeasca totul. Clientul nu plateste ca sa primeasca jumatate de produs, ci pentru un pachet complet, cu beneficii, garantii si suport. Un tot.

6. Dragos Stanca, ThinkDigital Romania. Continut. Continut bun. Continut pentru oameni, pentru nevoile lor. Continut unic, amplu, studii si cercetari. Valoare adaugata. Multa munca si implicare. Audienta este centrul interesului nostru. Trebuie sa ne focusam pe oameni, prin continut de calitate si respect. Dorinta pentru viitor este aceea de a oferi continut de calitate in schimbul unei sume modice. Incurajarea celor ce sunt implicati si vor sa ofere calitate, obtinand ceva in schimb, pentru efortul depus.

Acesta este, pe scurt, o prezentare a evenimentului din 9 decembrie de la hotel Howard Johnson Bucuresti. Prezentarile au fost savuroase, pline de informatii si de noutati. O parte a acestora va fi tratata in articole viitoare.

Asteptam cu nerabdare urmatoarea conferinta organizata de cei de la Evensys, care deja au devenit un reper in peisajul evenimentelor dedicate online-ului romanesc.

Back to List