11/07/2014 Corina Bulubasa

Acum poti calcula distantele exacte prin intermediul Google Maps

Image blog

Google Maps este unul dintre cele maiGoogle a introdus calcularea distantelor utilizate sisteme de harti ale lumii, fiind foarte exact si usor de utilizat.

Marti, cei de la Google au anuntat - printr-un post pe Google+,  lansarea unui nou update, asteptat de foarte multa lume. Desi poate fi utilizat in prezent doar ca aplicatie de tip desktop, update-ul aduce posibilitatea de a se calcula distanta efectiva dintre doua sau mai multe puncte de pe harta. Pana acum programul oferea distanta in linie dreapta intre doua puncte, fara a tine seama de traseul ce trebuie urmat pentru a se ajunge din punctul A in punctul B.

Beneficiile se extind chiar si asupra zonelor in care sunt drumuri sau alei, cum ar fi paduri sau zone rurale. Calcularea distantelor in aceste zone permite organizarea traseelor pentru cei ce vor sa faca drumetii in natura sau plimbari in aer liber.

Pentru a calcula o distanta trebuie sa se urmeze urmatorii pasi simpli:
1. Click dreapta pe punctul de origine de pe harta din Google Maps, sa spunem punctul A.
2. Selecteaza "measure distance"
3. Click pe punctul de destinatie (punctul B).
4. Se va crea o ruta a carei lungime va fi afisata.
5. Daca se doreste calcularea distantei intre mai multe puncte, se selecteaza fiecare punct in parte, ca si la primele doua.
6. Distanta totala va fi afisata in coltul din stanga sus al meniului Google Maps.

Cu toate ca aplicatia este usor de utilizat si a fost foarte bine primita de catre public, au aparut si unele nemultumiri. Astfel, multi cer o varianta mai intuitiva a noului Google Maps, in sensul de a contine un buton prin care sa se acceseze noua optiune, in locul variantei  cu click dreapta. In plus, existenta acestui buton ar face update-ul mult mai vizibil si, deci, mai usor de utilizat.

Aceste modificari venite de la Google sunt valabile deocamdata doar pentru decktop, urmand a fi introduse si in aplicatiile pentru mobil.