23/05/2014 Corina Bulubasa

Content marketing - top trenduri ale anului 2014

Image blog

Tendintele anului 2014 in online

In ultimii ani domeniul „Content marketing” a cunoscut un avant remarcabil. Acum a devenit un instrument foarte valoros pentru mediul online si pentru webmasteri.
Potrivit celor de la uberflip.com, trendul in domeniul crearii de continut de calitate este de crestere sustinuta. Daca in 2013 nu mai putin de 92% dintre marketeri utilizau Content marketing, 60% dintre site-uri vor creste bugetele alocate acestui sector.

Totodata, importanta acestui nou domeniu a determinat aparitia unui nou job in marile companii, si anume cel de Director de Continut ("Director of Content"). Acest nou post presupune si existenta unui departament de profil. Tendinta este ca acest nou job sa fie introdus in tot mai multe companii, indiferent de marimea sau de profilul lor. Acest specialist ofera o strategie unitara, un continut relevant si unic, dar poate (si trebuie) sa devina o autoritate in domeniu.

Un alt trend, ce a explodat deja, este cel al adoptarii unei strategii pentru dispozitivele mobile. In multe tari, asa cum se intampla si in Romania, exista mai multe telefoane mobile decat locuitori. Chiar daca in prezent nu toate sunt de tip smartphone, in cativa ani nu vor mai exista decat astfel de aparate. Telefoanelor li se adauga tabletele, dispozitive mobile ce tind sa ocupe, tot mai mult, locul computerelor de tip laptop. De aceea, optimizarea site-urilor pentru aceste dispozitive este cruciala.

Anul 2014 inseamna, totodata, si implementarea unor strategii de organizare sistematica a continutului de pe un site, blog sau forum, astfel incat orice utilizator sau vizitator sa aiba posibilitatea fie sa isi organizeze singur continutul (pe retelele sociale tip Twitter sau Linkdin), fie sa beneficieze de o organizare mult mai buna pe site-ul vizat.

Un alt element ce se manifesta cu putere in ultimii ani si continua in acelasi ritm si in 2014 este implicarea si asumarea unor voci, a unor specialisti in domeniu. Asa cum vizitatorii cauta continut de calitate, asa vor incepe si site-urile sa-i vaneze pe cei mai buni creatori de continut, jurnalisti sau povestitori. Google permite deja asumarea articolelor cu propriul nume, astfel ca vocile au inceput deja sa fie recunoscute si cautate de marile companii.