04/08/2014 Corina Bulubasa

5 sfaturi pentru a castiga audienta pe LinkedIn pentru afacerea ta

Image blog

Ne oprim din nou atentia asupra retelei profesionale LinkedIn.LinkedIn For Business Interesul acordat acesteia se datoreaza, in primul rand, importantei si rolului pe care il are aceasta asupra dezvoltarii unui business sau a unei cariere de succes.

Daca in articolele anterioare am acordat mai multa atentie utilizarii retelei de catre persoane fizice, acum ne indreptam spre afacerile aflatela inceput de drum sau, cel putin, la inceputul prezentei pe LinkedIn.

Intrebarea care se pune, de cele mai multe ori, cand vine vorba despre online sau de un site anume este: Cum putem sa profitam de interesul acordat de oameni acestuia?. Iar intersul acordat de useri retelei LinkedIn este foarte mare.

LinkedIn este, asa cum am mai spus, o retea profesionala, cu alte cuvinte cei ce o utilizeaza sunt profesionisti in domeniul lor sau doresc o cariera profesionala de succes. Iar acest lucru se datoreaza, in principal, interesului si preocuparii permanente pentru a fi informat si pentru a fi la curent cu noutatile in domeniul vizat. LinkedIn a devenit pentru acestia o sursa permanenta de informatii.

O serie de date facute publice recent afirma ca reteaua LinkedIn trimite pe site-ul de origine de pana la 4 ori mai multi vizitatori decat Facebook sau Twitter, iar cresterea este mult mai mare decat in cazul celorlalte retele.

1. Optimizeaza profilul companiei cu mesaje cat mai consistente, cu informatii si elelemte care sa-i atraga pe oameni si sa intre pe site-ul de origine.

2. Evita, pentru publicarea de articole, acele perioade din zi cand utilizatorii sunt mai putini. Cele mai bune momente ale zilei sunt reprezentate de orele diminetii, incepand cu 8.00 dimineata pana spre ora 17.00. trebuie evitate dupa-amiezele, serile si zilele de week-end, cand oamenii sunt mai putin activi pe aceasta retea.

3. Posteaza de cel putin 20 de ori pe luna. Este foarte dificil de stabilit cat de des trebuie sa postezi pe o retea de socializare sau una profesionala. In cazul LinkedIn se pare ca un numar minim de 20 de postari pe luna determina ca aproximativ 60% din audienta sa fie atinsa. Diferenta este reprezentata de elementele particulare ale utilizatorilor si nu poate fi influentata in mod semnificativ. Exista si posibilitatea de a posta mult mai mult, dar acest lucru depinde de mai multifactori, intre care amintim: natura business-ului, informatiile ce pot fi impartasite, posibilitatea de a crea atat de mult continut de calitate si de interes pentru public.

4. Invata si optimizeaza procentajul de engagement. LinkedIn ofera posibilitatea de a verifica statisticile referitoare la profilul companiei. Acesta poate fi accesat accesand butonul de Edit afalt in partea dreapta-sus a paginii. Administratorii logati in cont pot accesa astfel analitysc-ul profilului si poate verifica numarul de vizitatori, detalii despre acestia, locatia lor si interesele. Pot fi accesate si date cu privire la motivul vizitei fiecarui individ. Cunoasterea tuturor acestor informatii poate ajuta administratorul paginii sa sincronizeze mai bine postarile cu intervalul de timp in care par a intra mai multi oameni sau cu fusul orar al acestora.

5. Cele mai vizate informatii sunt cele referitoare la industria respectiva. Studii din interiorul LinkedIn arata ca 6 din 10 utilizatori citesc informatii despre industria in care activeaza. Pe locul 2 se afla stirile despre companie, iar pe locul trei in topul intereselor se gasesc stirile despre noi produse si servicii. 

P.S. Daca ti-a placut acest articol poate te va interesa si Ce trebuie sa stii despre LinkedIn Partea I sau Pinterest reteaua sociala sau platforma de photo-sharing.